Akcija dragovoljnog darivanja krvi

Nastavlja se tradicija darivanja krvi dvaput godišnje u našoj školi te je u četvrtak 30. ožujka 2017. godine, u sklopu programa Crvenog križa općine Posušje, provedena proljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Ovom humanom darivanju, kojim se štiti zdravlje i spašavaju ljudski životi, mogli su se odazvati punoljetni učenici GFGM-a Posušje, Srednje strukovne škole Posušje i građanstvo.

Ukupno se odazvalo 54 potencijalnih darivatelja. Nakon uobičajene procedure (popunjavanja upitnika o zdravstvenom stanju, analize krvi i kratkog liječničkog pregleda) uvjete darivanja zadovoljavalo je 39 darivatelja, a od toga 21 gimnazijalac, 12 učenika strukovne škole i šestero građana. Akcija je uspješno provedena zahvaljujući učenicima obiju škola koji su i ovaj put pokazali veliko srce i empatiju prema potrebitima u želji da pomognu teško oboljelim osobama čiji život ovisi o zalihama donirane krvi.

Na kraju, pohvaljujemo i rad svih volontera Crvenog križa te smo iznimno ponosni što su se među tim humanim ljudima našli brojni učenici naše škole: Katarina Čutura, 2.a, Petra Galić, 2.d, Anamarija Gavran, 2.d, Ivana Begić, 3.b, Josipa Baćak, 3.c, Ana Srebrović, 3.c, Veronika Jukić, 4.a i Marko Grbeša, 4.d. Djelatnici Crvenog križa su na kraju odrađenog posla počastili djelatnike škole ukusnim toplim obrokom u znak zahvale za uspješnu dugogodišnju suradnju sa školom. Nadamo se kako će se suradnja Crvenog križa i škole nastaviti na radost i dobrobit svih nas.

Slike

loading