DRESS CODE TJEDAN U ORGANIZACIJI VIJEĆA UČENIKA

U tjednu od 17. do 21. listopada 2022. godine Vijeće učenika GfGM-a organizira Dress Code tjedan za sve učenike škole. Učenici će se odijevati svaki dan u tjednu u jednu boju: ponedjeljak u crnu, utorak u bijelu, srijeda u plavu, četvrtak u crvenu i petak u smeđu. Glavni slogan ove akcije je DRUŠTVO JE JEDINSTVO U RAZLIČITOSTI.

Na taj način vijećnici nas žele podsjetiti kako smo zapravo svi jedno – doživljavamo iste ili slične emocije, težimo za društvenim prihvaćanjem i tražimo svoje mjesto pod suncem  u želji da budemo sretni i mirnoga duha. S druge strane, svaka individua je jedinstveno Božje djelo, neponovljivo i neusporedivo s drugima. Svatko ima svoje talente, sposobnosti, temperament – svoj životni put i svoje životno poslanje.

Ovom akcijom učenici žele poslati i poruku međusobne nenasilnosti te nulte tolerancije prema bilo kakvom ismijavanju i izrugivanju drugačije odjevenih i/ili odjevenih u obične ili dizajnerske komade odjeće.

Ako stojimo jedno uz drugo, podržavamo i ljubimo svoje bližnje onda, bez obzira na individualne različitosti, unutarnji mir i životno zadovoljstvo dolaze sami po sebi.

loading