DRUGO MJESTO ROBERTA BAKULE NA FEDERALNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE!

U subotu 9. travnja 2022. u Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad održano je Federalno natjecanje iz matematike učenika srednjih škola koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu. Ovo natjecanje organizira Udruga matematičara Ruđer Bošković Žepče pod vodstvom gospodina Marinka Antunovića.

Sudjelovalo je 28 srednjih škola, 186 učenika u pratnji 50 profesora mentora. Našu školu predstavljali su redom: Emanuela Karamatić 1.d, Ivan Galić 1.d, Mila Jakovljević 1.c, Robert Bakula 2.c, Jelena Čamber 2.b, Adama Galić 3.c, Petra Mandurić 3.a i Petra Landeka 4.b.

Profesorice Ane Katarina Bonić i Marija Ivanković, koje su pratile učenike na natjecanje, pohvalile su sve sudionike natjecanja iz naše škole za pokazano znanje matematike, ali jedan od njih ipak je zaslužio posebne pohvale – Robert Bakula iz 2.c osvojio je drugo mjesto u kategoriji drugog razreda! Roberte, bravo za tebe i tvoje matematičke vještine! Inače, Robert je jedini učenik iz naše županije koji je osvojio jedno od prva tri mjesta na ovom natjecanju što nas, naravno, čini još ponosnijim.

Također, treba spomenuti i natjecatelje iz Gimnazije fra Grge Martića Mostar jer su njihovi učenici zauzeli u kategorijama sva četiri razreda prvo mjesto, a to su Dragan Boban, Magdalena Grbavac, Leona Marijanović i Barbara Glavina. Svaka čast pobjednicima i njihovim profesorima mentorima!

Muke po matematici česta su pojava kod učenika. U matematici nema uspjeha bez redovitog učenja, vježbanja i posvećenosti, a mudri kažu da, kad uđete u njenu dubinu, dokučit ćete njenu ljepotu. Pa zašto ne pokušati;)

„Čista matematika je na svoj način poezija logičkih ideja.“  Albert Einstein

loading