FORUM MLADIH – MLADI, ZELENI I USPJEŠNI

Trodnevni Forum mladih 2023. – Mladi, zeleni i uspješni održan je od 6. do 8. listopada 2023. godine na Blidinju, a namijenjen je srednjoškolcima zainteresiranim za rad na projektima iz područja ekologije i zaštite okoliša.
Organizator je Ured Vlade ŽZH za europske integracije u suradnji s međunarodnim organizacijama, Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša ŽZH te Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH. Važno je naglasiti da su na Forumu sudjelovali i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) iz BiH koja djeluje pri Ujedinjenim narodima kao i predstavnici Veleposlanstva Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.
Za ovo događanje iz naše škole delegirali smo sljedeće učenice (ukupno je sudjelovalo oko stotinjak srednjoškolaca iz naše županije):
1. Ivana Kovač 3.b
2. Marija Protrka 3.b
3. Gabrijela Begić 3.d
4. Emanuela Karamatić 3.d
5. Nikolina Suton 3.d
6. Ivana Begić 4.b
7. Matea Begić 4.b
8. Petra Bešlić 4.b
9. Jelena Čamber 4.b
10. Jelena Protrka 4.b
11. Petra Begić 4.c
12. Martina Bešlić 4.c
13. Mia Mikulić 4.c
Naša učenica Martina Bešlić dala je izjavu za medije: “Youth Forum West Herzegowina nudi jedno novo iskustvo. Kroz formalno obrazovanje nemamo se često priliku susretati s ovakvim događanjima i stručnjacima koji u praksi provode svoje znanje. Jako nam je drago što smo došli i da se sljedeća tri dana družimo i učimo.” I zaista je bilo i učenja i druženja – sve pohvale za organizaciju! Zahvaljujući raznovrsnom programu, zanimljivim i edukativnim radionicama, zabavnom kvizu, poukama o mogućnostima recikliranja i biljnom svijetu, učenici su mogli obogatiti svoja znanja o svijetu oko sebe kao i poželjnom aktivizmu. Lokacija Blidinje pokazala se idealnim mjestom za ovakav susret  mladih pa se iskreno radujemo narednom Forumu mladih.

loading