GIMNAZIJSKA PUB KVIZ EKIPA „TALESOVA UNUČAD“ SUDJELOVALA U FINALU NKL ŠIBENIK

U subotu 4.3.2023. u Šibeniku održano je finale Nacionalne kviz lige, kvizaškog natjecanja za srednjoškolce, koje je ove školske godine pokrenula Kviz udruga Šibenik na razini široj od državne. Naime, natjecanju su se pridružile i ekipe iz škola izvan granica RH koje rade po hrvatskom planu i programu.

Na ovom prestižnom finalnom natjecanju sudjelovala je i gimnazijska pub kviz ekipa TALESOVA UNUČAD: Jelena Bakula, Matej Bešlić, Matej Hrkać, Šime Jukić i Petra Protrka. Put do finala nije bio lagan. Finalnom natjecanju prethodilo je osam natjecateljskih kola na kojima su sudjelovale 184 ekipe iz 45 škola i 27 gradova. Taj dio natjecanja igrao se istovremeno na više od 30 lokacija, a za uspješnu organizaciju, uz volontere iz Kviz udruge Šibenik, zaslužni su proktori, profesori koji su na tim lokacijama bili zaduženi da se natjecanje održi regularno. U našoj školi ulogu proktora imala je prof. Sanja Crnogorac-Sitarski uz podršku ostalih profesora-voditelja pub kviz sekcije Josipe Kondža, Jasminke Petric, Martine Tomić i Slavena Žužula. Na tom dijelu natjecanja iz GfGM-a sudjelovalo je pet ekipa, a ekipa Talesova unučad uspjela se plasirati među 20 najboljih – po tri ekipe iz Šibenika i Đakova, po dvije iz Pule, Zagreba i Slavonskog Broda te po jedna iz Zadra, Rijeke, Karlovca, Hvara, Paga, Čabra, Širokog Brijega i naša, posuška. Već ovim plasmanom postigli su ogroman uspjeh i služi nam na čast imati takvu djecu u školi.

Finalno natjecanje održano je u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku. Iako naša ekipa nije bila visoko plasirana na samom finalu, doživjeli smo ovu priču kao jedinstveno, zabavno i poučno iskustvo. Učenici su proveli nezaboravan vikend u Šibeniku, stekli nova poznanstva sa srednjoškolcima iz drugih škola, natjecali se i u shuffle kvizu večer prije finala u poznatom šibenskom klubu Azimut, podno katedrale sv. Jakova.

Ne smijemo zaboraviti sponzore puta i boravka učenika i profesora u Šibeniku: Općina Posušje, svadbeni salon Bagušić, GoodLife Fitness Centar, Mrvelji d.o.o., član ŠO Zvonko Landeka i Slaven Pekas.

Sve pohvale i zahvale organizatorima NKL-a! Potrudit ćemo se da i dogodine dođemo do finala i vratimo se u predivni grad Šibenik, grad druželjubivih ljudi i impozantne povijesno-kulturne baštine.

 

loading