IZLOŽBA PLAKATA POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE

 

Već 52 godine se dana 22.travnja obilježava Dan planeta Zemlje. Davne 1970. godine prvi put je obilježen na sveučilištima SAD-a,  a službeno se obilježava od 1992. kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Godine 2009. Opća skupština UN-a proglasila je 22.travnja međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Održavanjem različitih akcija na ovaj datum nastoji se podići svijest o problemima zagađivanja okoliša, zakiseljavanja oceana, posljedicama porasta razine mora, izumiranju brojnih biljnih i životinjskih vrsta te brojnim drugim ekološkim problemima.

Svake školske godine se i učenici GfGM-a, uz vodstvo prof. Ljilje Čutura, osvrnu na važnost zaštite okoliša kroz izradu plakata, a ove godine i prezentacija, na temu našeg plavog planeta. Ove godine su učenici 1.a i 1.b odjela u petak 22. travnja izložili i prezentirali svoje radove u učionicama broj 4 i 5 za vrijeme prva dva sata gimnazijske smjene.

Iako je potrebno napraviti krupne korake i zaokrete kako bismo očuvali Zemlju, u konačnici, naš dom, ovom malom gestom želimo dati svoj skromni doprinos buđenju svijesti o tome, što činimo za naš planet i što ćemo ostaviti svojim potomcima. Fotografije s izložbe možete pogledati na službenoj Facebook stranici Gimnazije Grgur Posuški  i Instagram profilu  https://instagram.com/gimnazijafragrgemarticaposusje?igshid=YmMyMTA2M2Y=

“Što više promatram prirodu to više ostajem zapanjen i zadivljen djelima Stvoriteljevim.” Louis Pasteur

 

loading