JEDNODNEVNI IZLET GIMNAZIJALACA – ODLIČNA EDUKACIJA I ZABAVA!

„Svijet je knjiga i oni koji ne putuju pročitaju samo jednu stranicu.” Sveti Augustin

U ranim jutarnjim satima 4. lipnja 2023. godine učenici prvog, drugog i trećeg razreda GfGM-a, njih 89-ero, krenuli su na edukativni izlet prema jugoistočnoj Hercegovini do glavnog odredišta u Hrvatskoj, Stonskih zidina. Pratile su ih profesorice Jasminka Petric, Renata Čale, Sanja Crnogorac-Sitarski, Ana Katarina Bonić, Zorana Bešlić, Danica Dutina i Ankica Gavran.

Prvo odredište bila je špilja Vjetrenica, najveća špilja u BiH, smještena u općini Ravno. Zahvaljujući odličnom stručnom vodiču djeca su naučila poneku zanimljivost o toj tajnovitoj špilji, najbogatijoj u svijetu po bioraznolikosti, a krasi je i epitet jednog od najdužih i najljepših špiljskih ekosustava BiH i Dinarida – špilja koju nikad ne napušta jak i hladan vjetar po čemu je i dobila ime. Oko podne stigli su u Ston te nakon kratkog predaha krenuli u obilazak impozantnih Stonskih zidina, srednjovjekovnog dragulja koji je sa svojih 5.5 km još uvijek najdulji obrambeni zid u Europi.

Nakon zanimljivog edukativnog dijela izleta došlo je vrijeme za opuštanje i zabavu. Učenici su uživali cijelo kasno poslijepodne u sunčanju i kupanju na atraktivnoj plaži Žuljana. Uz sunčano vrijeme izlet je prošao savršeno te poslužio kao odlična najava skorašnjeg ljeta i odmora od školskih obaveza koji svi željno iščekujemo.

Leda d.d. Široki Brijeg sponzorirala je vodu za naše učenike kako bi im putovanje proteklo što ugodnije. Od srca hvala!

loading