LAUREATI GENERACIJE 2015./2016.

Objavljujemo imena učenika generacije,  sportaša generacije 2015./2016. godine  te učenike oslobođene polaganja mature.

Nakon što je Povjerenstvo za izbor učenika generacije u školskoj 2015./2016. godini dostavilo Nastavničkom vijeću rang listu i zapisnik o radu Povjerenstva za izbor učenika generacije u školskoj 2015./2016. godini, Nastavničko vijeće je, na sjednici održanoj 31. svibnja 2016. godine, donijelo odluku kojom se učenicom generacije proglašava Anamarija Begić, učenica 4.c odjela.
Članovi Povjerenstva su: Tanja Petric, pedagoginja (predsjednica Povjerenstva), Ljilja Čutura, prof., Anita Marić, prof, Ana Galić, predstavnica Roditeljskog vijeća škole i Daria Ćorluka, predstavnica Učeničkog vijeća škole. Po Pravilniku o kriterijima za izbor učenika generacije srednjih škola povjerenike iz reda nastavnika imenuje Nastavničko vijeće, iz reda roditelja Roditeljsko vijeće i iz reda učenika Učeničko vijeće.
Na raspisani oglas za izbor učenika generacije prijavili su se sljedeći učenici:
1. Slaven Bakula, 4.c
2. Anamarija Begić, 4.c i
3. Jelena Jukić, 4.d
Svi prijavljeni učenici imaju prosjek ocjena 5,0 kroz sve četiri godine gimnazijskog obrazovanja što im je po Pravilniku donijelo po 100 bodova. Tim bodovima su pridodani bodovi stečeni sudjelovanjem u sekcijama, izvannastavnim aktivnostima, natjecanjima u znanju iz pojedinih predmeta, natječajima, revijama, izložbama, sportskim uspjesima kao i bodovi stečeni na osnovu rukovođenja odjelnom zajednicom i mišljenja (tajnog glasovanja) članova Nastavničkog vijeća škole.
Nakon razmatranja svih prikupljenih podataka o prijavljenim kandidatima Povjerenstvo je sastavilo rang listu po Pravilniku o kriterijima za izbor učenika generacije srednjih škola i istu je, zajedno sa zapisnikom o radu Povjerenstva za izbor učenika generacije u školskoj 2015./2016. godini, dostavilo Učeničkom vijeću na razmatranje te su članovi vijeća prihvatili predloženu rang listu.  Težak i zahtjevan je put do titule učenika generecije – biti izvrsna učenica s prosjekom 5,0 uz sve Anamarijine izvannastavne aktivnosti, sekcije i natjecateljske uspjehe tražilo je puno odricanja, rada i truda. Upućujemo joj iskrene čestitke i želimo da uspješno nastavi svoj životni put kakav si je zacrtala.  Čestitke i ostalim prijavljenim kandidatima koji po svojim postignućima ne zaostaju puno za Anamarijom.

Osim učenice generacije na sjednici Nastavničkog vijeća je, na prijedlog profesora TZK, odabran i sportaš generacije – Jozo Đerek, 4.d. Profesori TZK svoju su odluku argumentirali Jozinim sportskim uspjesima, postignutim na školskim i županijskim natjecanjima. Postizao je brojne uspjehe na županijskim sportskim igrama kao član košarkaškog, rukometnog i odbojkaškog školskog tima, a u atletskom dijelu županijskih sportskih igara je sudjelovao u bacanju kugle. Inače, Jozo se i privatno aktivno bavi sportom – vratar je seniorske ekipe HŠK-a Posušje. Čestitke Jozi, koji na ovaj način promovira sportski način života, danas prilično zapostavljen među mladima.

Ne smijemo zaboraviti ni ostale izvrsnike kroz sve četiri godine gimnazijskog obrazovanja, čime su oslobođeni polaganja školske mature. Ipak su se sati provedeni uz knjigu isplatili…

Navodimo ih redom:

Odjel 4.a: Katarina Barišić, Silvija Bašić, Martina Begić, Mirjana Jukić, Ana Jurišić, Kristina Knezović, Andrija Mitar, Anamarija Pavković i  Matea Rezo.

Odjel 4.b: David Bakula, Marina Antonela Crnogorac, Gabrijela Miličević, Marija Zlomislić.

Odjel 4.c: Slaven Bakula, Anamarija Begić, Katarina Cvitković, Anita Jukić, Ivana Oreč, Andrea Tomić.

Odjel 4.d: Filip Bago, Jelena Jukić, Barbara Kovač, Eugen Mihalj, Kristian Miličević i Magdalena Tomić.

loading