MATURALNO PUTOVANJE GENERACIJE 2022./2023.

Maturalac se konačno vratio u našu školu. Učenici završnih razreda GfGM-a proveli su nezaboravnih devet dana na maturalnom putovanju po Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.  Dana 2. rujna 2022. godine u večernjim satima 39 učenika maturantskih odjela, po 13 iz svakog odjela, krenuli su na put u pratnji prof. Sanje Crnogorac-Sitarski i prof. Martine Tomić zajedno s učenicima i profesorima Srednje strukovne škole Posušje. Putovanje je organizirano u suradnji s agencijom Sol Azur-Buena Vista d.o.o. iz Zenice.
Prva destinacija bila je Italija. U Veneciji su, između ostalog, mogli uživati u vožnji brodom, šetnji s vodičem preko Mosta uzdaha koji povezuje Duždevu palaču sa zatvorom preko kanala Rio di Palazzo te šetnji na Trgu svetog Marka i mostu Rialto. Uslijedio je odlazak u Veronu i obilazak najzanimljivijih lokacija: Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Julijina kuća, balkon i kip, Arena … Na Azurnoj obali proveli su nekoliko sati u Kneževini Monako i u Nici.
U konačnom odredištu, turističkom mjestu Lloret de Mar u Španjolskoj, učenici i njihovi profesori smješteni su u Gran Garbi, hotel s četiri zvjezdice, gdje su s punim pansionom noćili do petka 9. rujna 2022. godine. Razgledanje Barcelone, vožnja katamaranom duž Costa Brave, vodeno-zabavni park Marineland, Sundance pjena party na bazenu, botanički vrt Pinya de Rosa, vinarija Bodega samo su dio uspomena koje će maturanti ponijeti sa sobom iz Španjolske. Kako bi kulturno-edukativnom dijelu ekskurzije pridodali onaj zabavni, sve četiri večeri u Lloret de Maru uključivale su izlazak u disko klub Tropics.
Na povratku kući dio puta, onaj od Barcelone do Civitavecchie u Italiji, maturanti su proveli na brodu Grimaldi te se 11. rujna sretno vratili u rodni kraj.
Nadamo se da su se zadovoljni vratili kući te proširili vidike i obogatili svoj duh.

Svijet je knjiga i oni koji ne putuju pročitaju samo jednu stranicu.
Sveti Augustin

 

loading