Maturanti na događaju Dubrovnik EXPO 22

Maturanti na događaju Dubrovnik EXPO 22

 

Dana 3. i 4. studenoga 2022. godine naši učenici završnog razreda gimnazije sudjelovali su na centralnom događaju u regiji Dubrovnik EXPO 22 u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik. Učenici su išli u pratnji razrednica Sanje Crnogorac-Sitarski i Nikoline Budimir.

Expo 22 promovira obrazovanje, a na jednom mjestu okupili su se gospodarstvenici, visokoobrazovne institucije, centri izvrsnosti i ostali zainteresirani dionici. Mladi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore mogli su se na interaktivan način upoznati s prilikama koje nude poslodavci, obrazovne institucije i europske inicijative.

Prvoga dana događaja održano je čak dvanaest panel rasprava, jedna radionica i dva samostalna predstavljanja tvrtki, a drugoga dana konferencije pet panel rasprava, tri samostalna predstavljanja izlagača i dvije radionice.

Među izlagačima bili su:  Zdravstveno veleučilište Zagreb, Sveučilište u Zagrebu Fakultet hrvatskih studija, Londonska škola za odnose s javnošću, Hrvatsko katoličko sveučilište, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Split, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilište u Zagrebu, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Biotehniški izobraževalni center LJubljana, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske/ Oružane snage RH, Filozofski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku i drugi.

Učenici su zahvaljujući organizatorima imali priliku obići stari grad, dubrovačke zidine i gradske muzeje.

Partneri događaja bili su Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Agencija za mobilnosti i programe EU, Eurodesk, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Grad Dubrovnik, Dubrovačko- neretvanska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Libertas Dubrovnik, Društvo prijatelja dubrovačke starine i Dubrovački muzeji.

loading