NAŠA PUB KVIZ SEKCIJA NA NACIONALNOJ KVIZ LIGI SREDNJIH ŠKOLA

Članovi pub kviz sekcije pridružili su se Kviz ligi srednjih škola koju organizira Kviz udruga Šibenik u suradnji s partnerskim institucijama, udrugama i građanima. Sudjeluju ekipe iz Republike Hrvatske i inozemstva.

U ponedjeljak 7.11.2022. zainteresirani članovi sekcije odradili su probni kviz kako bi procijenili vide li se ili ne u ovoj šibenskoj kvizaškoj priči.  Na kraju se posložilo i prijavilo čak pet ekipa iz školske pub kviz sekcije, a to su:

EKIPA „Posuški trubaduri“: Ana Bešlić 3.c, Lana Ćesić 4.a, Jure Filipović 4.c, Valentin Jukić 4.a i Petra Mandurić 4.a;

EKIPA „Talesova unučad“: Jelena Bakula, Matej Bešlić, Matej Hrkać, Šimun Jukić i Petra Protrka iz 4.a;

EKIPA „Zahumlje“: Ante Budimir 3.a, Ivan Leko 3.a, Franko Matković 2.a, Filip Oreč 3.a i Ivan Polić 3.a;

EKIPA „Zdrav ko Mamić“: Petra Begić 2.d, Jelena Čamber 3.b, Emanuela Karamatić 2.d, Jelena Protrka 3.b i Gordan Senjak 3.b;

EKIPA „Kvizni stožer“: Ante Begić 4.c, Marta Bešlić 3.c, Marijana Grabovac 3.c, Jelena Lebo 2.a, Branimir Oreč 4.c.

Navedene ekipe svoje prvo kolo Lige odigrali su u četvrtak 9.11.2022. u večernjim satima na daljinu preko zoom platforme, a uz nadzor voditelja školske pub kviz sekcije. Inače, šibenske ekipe na pitanja odgovaraju u Kući umjetnosti Arsen dok ostali igraju na daljinu iz svojih učionica. Kviz će se održavati svaki drugi tjedan sve do ožujka kada je planirano finalno natjecanje u Šibeniku.

Neke ekipe su, na žalost, bile nepotpune tj. pojedini članovi ekipa nisu mogli doći na natjecanje zbog privatnih obaveza. Bez obzira na to, za prvi put svi su pokazali solidno kvizaško znanje, a najviše bodova osvojila je ekipa Talesova unučad.

loading