NAŠE UČENICE U PROJEKTU „IT GIRLS DOLAZE U VAŠE ŠKOLE“

Ovaj projekt nastao je kao inicijativa triju organizacija – UNDP-a (United Nations Development Programme), UNICEF-a (United Nations International Children’s Emergency Fund) i UN Woman.

S obzirom da su žene, za razliku od muškaraca, nedovoljno zastupljene u profesionalnom digitalnom svijetu, konkretnije  u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT), IT Girls inicijativa fokusirana je na tri cilja:

  1. omogućiti djevojkama i mladim žena pristup tehnologiji i usvajanju novih digitalnih vještina
  2. podignuti svijest o važnosti većeg sudjelovanja djevojaka i žena u IKT sektoru
  3. poboljšati ekonomske mogućnosti za žene na tržištu rada kroz partnerstvo s javnim i privatnim sektorom

Od 2015. godine IT Girls inicijativa uz podršku Ambasade Švedske u BiH, posvećeno radi s djevojkama i mladim ženama na izgradnji digitalnih vještina neophodnih u 21. stoljeću, kao i na njihovom jačanju samopouzdanja kako bi se ohrabrile za aktivno sudjelovanje u IT i sličnim studijskim usmjerenjima.

Projekt je implementiran u 22 osnovne škole i 26 srednjih škola širom BiH, a od prošle školske godine među njima je i naša škola. U projekt su uključene učenice s izborne nastave iz informatike iz drugog, trećeg i četvrtog razreda a vodi ih prof. Ana Katarina Bonić. Zahvaljujući projektu škola je dobila potrebnu hardversku opremu za praktično izvođenje nastave programiranja. Želimo im puno uspjeha u njihovom obrazovanju u IKT sektoru!

 

 

loading