NOVA, ZANIMLJIVA EDUKACIJA U GfGM-u

Društvo za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH implementira projekt Mladi ambasadori znanosti u srednjim školama ŽZH. Organizacija DMBIUBIH ima svrhu okupiti stručnjake iz područja znanstvenog istraživanja i pružiti platformu za razmjenu informacija a sve s ciljem unaprjeđenja znanosti u Bosni i Hercegovini.
Kroz ovaj projekt žele upoznati srednjoškolce s pojmovima znanstveno istraživanje, pisanje znanstvenih radova, objavljivanje znanstvenih članaka i apliciranje za financiranje inovacija. Dana 15. studenog 2023. godine DMBIUBIH odradio je edukaciju u našoj školi s učenicima trećeg razreda. Inače, projekt se provodi u po jednoj školi svake od deset županija FBiH. Na ovaj način učenici će steći kompetencije za konkurentnost na tržištu. Uključeni učenici dobili su zadatak napisati projekt na temu koja ih najviše zanima.
Početkom prosinca 2023. godine planiran je završetak izrade projekata kada bi svaka skupina predstavila svoj projekt uz podršku i evaluaciju DMBIUBIH-a, a onaj najbolje ocijenjeni dobit će smjernice za apliciranje u ministarstvima i fondacijama kako bi mladi znanstvenici ostvarili svoje inovacije.
Iz naše škole se za pisanje projekta prijavilo pet učenica: Gabrijela Begić 3.d, Petra Begić 3.d, Josipa Gavran 3.a, Lana Grubišić 3.a i Emanuela Karamatić 3.d.
Želimo im uspješan rad i korisno iskustvo na profesionalnom planu!

loading