Obuka nastavnika u sklopu projekta „Poduzetničko učenje”

Profesori GFGM-a su u dva navrata, 3.10. i 12.12. 2014. godine, imali priliku sudjelovati na metodičkoj obuci, radionici po RWCT metodama (Reading, Writing, Critical Thinking) koju je vodila profesorica Olgica Marušić, predavač-metodičar s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. Nakon prve radionice profesori su neke od metoda nastojali implementirati u nastavni proces te su dojmove o istima iznijeli na drugoj radionici – koliko su učenici spremni sudjelovati u novom načinu rada, koliko nove metode olakšavaju rad, vode li ka boljim rezultatima i slično. Zajednička ocjena je kako učenicima nužno treba ponuditi nešto novo, aktivno ih uključivati u nastavni proces, dopuštati im više samostalnosti i istraživanja, ponuditi im moderniji pristup u usvajanju gradiva.

Radionice su, kao dio projekta Poduzetničko učenje, profesorima ponudile cijeli niz novih ideja koje će razvijati u suradnji s učenicima, vjerujemo na obostrano zadovoljstvo i korist.

U okviru istog projekta obuku o provođenju Entrepreneurial Learning programa članovima školskog tima su 29.10.2014. održale predstavnice mentorske škole, Osnovne škole Grude, Lucija i Ružica Mikulić. Naime, naši susjedi su uspješno priveli kraju pilot-fazu te su nam se nesebično stavili na raspolaganje kao savjetodavci u provođenju ovog zahtjevnog projekta.

loading