ODRŽAN DRUGI ŠKOLSKI PUB KVIZ

Pub kviz sekcija nastavlja sa svojim aktivnostima. U četvrtak 1. prosinca 2022. godine članovi sekcije ponovno su oformili ekipe i odmjerili svoje intelektualne snage na drugom školskom pub kvizu u tekućoj školskoj godini.

Sudjelovalo je šest ekipa („Tesle“, „10. travnja“, „Mendel“, „Lonac za taljenje“, „Puckavci“ i „Mislav Oršić“) koje su odgovarale na kviz pitanja s već uhodanim konceptom od deset kategorija (tema) s po tri pitanja po svakoj kategoriji. Kviz su, kao i do sada, pripremili voditelji sekcije Sanja Crnogorac-Sitarski, Josipa Kondža, Jasminka Petric, Martina Tomić i Slaven Žužul.

Od ukupno 30 bodova najviše je osvojila ekipa „Lonac za taljenje“ (Marijana Grabovac 3.c, Matej Hrkać 4.a, Emanuela Karamatić 2.d, Franko Matković 2.a, Filip Oreč  3.a i Petra Protrka 4.a), prikupili su impresivnih 25 bodova. Na drugo mjesto posjela je ekipa „10. travnja“ (Lucija Bago 2.c, Ante Begić 4.c, Ante Budimir 3.a, Nina Matković 1.c, Marija Milas 1.c i Branimir Oreč 4.c) s osvojenih 20 bodova. Za treće mjesto pripetavale su se ekipe „Puckavci“ (Gabrijela Begić 2.d, Ana Bešlić 3.c, Valentin Jukić 4.a, Ana Milas 4.c, Petra Ripić 2.a i Tea Vlašić 2.c) i „Mislav Oršić“ (Petra Begić 2.d, Lana Ćesić 4.a, Viktorija Jurišić 3.c, Marko Landeka 2.a, Ivan Leko 3.a i Ivan Polić 3.a). Naime, obje ekipe osvojile su po 19 bodova. Na pitanje „Koliko GfGM ima ukupno učenika?“ točnom odgovoru bila je bliža ekipa „Mislav Oršić“ i tako dospjela na treće mjesto. Čestitke svim sudionicima, a posebno nagrađenim ekipama u vrhu ljestvice!

Pub kvizovi koje organiziramo u školi za sada su vrlo popularna aktivnost naših učenika te se nadamo da će tako i ostati. Da su naši mladi zagrizli, pokazuje i njihovo odnedavno sudjelovanje u kvizaškoj Ligi srednjoškolaca, osnovanoj u Šibeniku, tako da se ovaj tjedan, točnije u četvrtak 8. prosinca nastavlja kvizomanija na četvrtom kolu Lige. U do sada odigranim kolima posuške gimnazijske ekipe postigle su jako dobre rezultate pa željno iščekujemo nadolazeće kolo. Sretno svima!

loading