OSMA OVOGODIŠNJA AKCIJA DARIVANJA KRVI U POSUŠJU

Crveni križ općine Posušje je u srijedu 10. studenoga 2021. godine organizirao akciju dragovoljnog darivanja krvi, jednu od onih na kojoj sudjeluju i srednjoškolci s napunjenih 18 godina.

Ovaj put humanoj akciji darivanja krvi odazvale su se ukupno 43 osobe, od toga 19 učenika iz naše škole. Neki su morali odustati zbog lakših zdravstvenih poteškoća tako da je 13 gimnazijalaca uspjelo darivati krv. Stručni dio posla odradila je medicinska ekipa Transfuzijskog centra SKB Mostar predvođena dr. Nikolinom Džever, a kako bi sve teklo po planu, učenici SSŠ Posušje i GfGM-a (Franko Matković 1.a i Valentin Jukić 3.a) dali su svoj obol akciji kao volonteri Crvenog križa.

Pored srednjoškolaca na akciju se odazvalo i nekoliko profesora – među njima je i nedavno umirovljena prof. Vesela Knezović darovala krv po trideset treći put čime je postala rekorderka za žene u općini Posušje. Čestitamo dragoj kolegici!

Akciju je slikom zabilježila učenica Ana Grubišić iz 4.a. Slike možete pogledati na facebook stranici Gimnazije fra Grge Martića Posušje „Grgur Posuški“.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je darivatelje krvi herojima, čime je skrenula pozornost na njihovu važnost za cjelokupno društvo i za uspješno funkcioniranje zdravstva. Oni uistinu jesu heroji jer spašavaju život bližnjega nesebično darujući dio sebe!

„Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijeli svijet!“

loading