Petra Begić nagrađena na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH!

U Konjicu je u nedjelju 30. travnja dodjelom nagrada najuspješnijim izvođačima i grupama zatvoren XXI. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine. Iako smo otpočetka isticali kako će nam naše prvo festivalsko natjecateljsko pojavljivanje prvenstveno poslužiti za stjecanje iskustva i znanja, upoznavanje vršnjaka te za zabavu, moramo priznati da smo osjećali kako imamo razloga nadati se nečem većem.

Potvrda opravdanih očekivanja uslijedila je pozivom na završnu ceremoniju i proglašenje najistaknutijih pojedinaca i grupa, a okitili smo se s čak dva priznanja – naša divna glumica Petra Begić (2.d) dobila je nagradu za istaknuto glumačko postignuće, a predstava u cjelini nagrađena je za najbolju scenografiju!

Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, 21. po redu, održan je u Konjicu od 23. do 30. travnja 2023. godine, a sudjelovalo je preko 300 mladih glumica i glumaca u 19 predstava iz 16 gradova Bosne i Hercegovine. Festival je za učenike ponudio i sadržaje edukativnog karaktera pa su tako prošli kroz radionice na kojima su proučavali brojne karakteristike teatra kao što su dramaturgija, elementi glume, režije i slično. Radionice su vodili glumci Lorena Trogrlić, Kerim Čutuna i Dino Kerić, ujedno i članovi stručnog žirija.

Zahvaljujemo organizatorima festivala Amaterskom pozorištu Neretva na ukazanom povjerenju i uvrštavanju u natjecateljsku konkurenciju, čime su našim učenicima omogućili nezaboravno iskustvo te poticaj za daljnji razvoj svojih talenata.

loading