PO PRVI PUT HIPPO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI!

Ove godine u našoj školi po prvi put je održano natjecanje iz engleskog jezika HIPPO English Language Olympiad – English Without Borders u organizaciji Hippo Global Association sa sjedištem u Terni, Italija.

Hippo – engleski bez granica međunarodna je organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika, poticanja učenika na konstruktivna natjecanja te suradnje među učiteljima engleskog jezika. Kroz jedinstveni projekt, Hippo Olimpijadu, imamo priliku upoznati međunarodne standarde u nastavnoj praksi engleskog jezika, provjeriti svoje znanje putem međunarodno priznatih ispita, jačati motivaciju učenika za dodatnim radom uz pomoć besplatnih edukativnih materijala te povezati djecu i nastavnike škola cijelog svijeta.

Natjecanje se organizira u tri kruga:

  • školska razina: 21. veljače 2020.
  • državna razina (polufinale): 27.- 28. ožujka 2020.
  • međunarodna razina (finale): 15.- 17. svibnja 2020. u Lidu di Jesolu, Italija

Preliminarna runda natjecanja u našoj školi  uspješno je odrađena, a cijelom pričom koordinirala je profesorica engleskoga jezika Renata Čale. Samo natjecanje provedeno je uz pomoć kolegica Sanje Crnogorac-Sitarski i Josipe Kondža. Hippo natjecanje podijeljeno je po razinama koje odgovaraju CEFRu (zajednički europski referentni okvir za jezike), a sastoji se od kategorija podijeljenih po uzrastu i razredima. Sudjelovalo je 19 naših učenika, i to iz odjela 1.A, 1.C, 3.A, 3.C i 4.D.

Prijavljeni kandidati natjecali su se u sljedeće dvije kategorije:

  • HIPPO 4 – učenici rođeni 2003. i mlađi CEFR B1 (10 učenika naše škole)
  • HIPPO 5 – učenici rođeni 2001. i mlađi CEFR B2  (9 učenika naše škole)

Rješavali su zadatke slušanja, razumijevanja i uporabe engleskog jezika. Rješenja testova šalju se organizatorima natjecanja na pregled, a najbolji natjecatelji sudjelovat će u drugom krugu planiranom za kraj ožujka. Svi natjecatelji školske razine dobili su certifikate o sudjelovanju.

Uskoro objavljujemo rezultate školskog natjecanja  – sretno, dragi naši HIPPO natjecatelji!

 

loading