POBJEDA NAŠE GIMNAZIJE NA DANIMA HRVATSKOG JEZIKA

Tradicionalna županijska manifestacija Dani hrvatskog jezika održana je u posuškoj kinodvorani 30. ožujka 2017. godine u domaćinstvu Srednje strukovne škole Posušje kao prošlogodišnje pobjednice, a našu Gimnaziju predstavljale su Vana Leko iz 1.b odjela u kategoriji literarnih radova i Mirna Bakula iz 4.d odjela u kategoriji recitatora.

Ova manifestacija koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ, zamišljena je kao platforma za njegovanje lijepe hrvatske pisane i govorene riječi od najmlađih osnovnoškolskih uzrasta pa sve do onih srednjoškolskih. Ona nosi u sebi i vrlo snažnu natjecateljsku notu iako ovdje zaista vrijedi ona krilatica „važno je sudjelovati“ jer Dani hrvatskog jezika donose spoj mladosti, radosti i druženja na koji svi možemo biti beskrajno ponosni.

Literarni radovi svake godine iznova oduševe, ali vrhunac ove manifestacije svakako je natjecanje recitatora jer mnoge od izvedbi naprosto ostave bez daha. Tako je i naša Mirna Bakula, koristeći samo vlastiti glas, izvrsnu dikciju i minimalnu mimiku, bez glazbene pomoći ili često viđene dramatizacije, suvereno osvojila prvo mjesto izvevši pjesmu Ivana Tolja „Anima Croatorum“ te svojoj školi osigurala domaćinstvo sljedeće godine. Mirni zahvaljujemo i čestitamo na upečatljivoj izvedbi kojom je visoko postavila ljestvicu, ali ne sumnjamo kako će i sljedeće godine bljesnuti netko od naših brojnih vrsnih recitatora.

Svakako treba pohvaliti natjecatelje iz ostalih posuških srednjih i osnovnih škola – Mariju Šarić iz SSŠ za osvojeno drugo mjesto u kategoriji literarnih radova za srednje škole, Ivanu Jukić iz OŠ Ivana Mažuranića Posušje za osvojeno drugo mjesto u kategoriji literarnih radova za osnovne škole te Ivana Polića iz OŠ Franica Dall’era Vir za osvojeno treće mjesto u kategoriji literarnih radova za osnovne škole. Svima im iskreno čestitamo!

Prisutne u kinodvorani iznenadio je poznati posuški pjesnik Stanislav Bašić koji je predstavio nekoliko svojih pjesama te svakom od natjecatelja i njihovih učitelja-mentora poklonio po primjerak knjige „Mlada kapljica“, povezavši tako ovu lijepu gestu i vlastito oduševljenje našom mladošću.

Kolegicama i kolegama iz Srednje strukovne škole Posušje čestitamo na besprijekornoj organizaciji, od uređenja kinodvorane i zanimljivog programa do domjenka koji su priredili njihovi učenici kuhari i konobari. Bilo je ovo još jedno ugodno druženje, a dogodine će naša Gimnazija potvrditi kako je najljepše doći baš u Posušje.

Slike

loading