PROJEKT LOKALNOG TIMA ASuBiHa POSUŠJE ZA SVAKU POHVALU!

Lokalni timovi ASuBiHa funkcioniraju kao podružnice čiji je rad fokusiran na poboljšanje statusa srednjoškolaca u lokalnoj zajednici. Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja pruža priliku srednjoškolcima da se i njihov glas čuje i uvaži. Pored provođenja aktivnosti na razini cijele BiH, lokalni timovi realiziraju i samostalne projekte u svojoj lokalnoj zajednici.

Lokalni tim Posušje broji malu skupinu srednjoškolaca sa svega osam članova čiji ovogodišnji rad i trud prepoznajemo i u našoj školi. Na edukaciji „LEARN TO LEARN“ sudjelovali su na radionicama o mentalnom zdravlju srednjoškolaca i problemima kod učenja (manager projekta za radionice bila je Petra Popović iz Livna). U sklopu navedene edukacije  uspjeli su implementirati zanimljivu ideju o oslikavanju zida u školskom dvorištu poučnim motivima. Radi se o muralu na kojem će biti prikazana vremenska lenta povijesti, znanosti, filozofije i umjetnosti od drevnog doba do danas. Ideju za projekt lokalni tim Posušje predao je u listopadu 2022. godine, a s realizacijom projekta krenuli su svibnju 2023. godine. Treba spomenuti da je uspješno proveden Socijalni dan u našoj općini, u koji se uključilo 150 srednjoškolaca, bitno utjecao na odobravanje projekta.

Projekt financira Austrijska razvojna suradnja (Austrian Development Agency/ADA), a implementira Međunarodna organizacija za migracije (International Organization for Migration/IOM) u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

Ovih dana učenici naše škole vrijedno rade na oslikavanju zida uz mentorstvo prof. likovne umjetnosti Martine Tomić. Čestitke članovima posuškog Lokalnog tima i puno sreće u njihovim daljnjim planovima i aktivnostima!

Članovi Lokalnog tima Posušje:

  • Jelena Lebo 2.a – koordinatorica projekta
  • Luna Šego 2.a – PR manager projekta
  • Petra Ripić 2.a
  • Lana Grubišić 2.a
  • Josipa Gavran 2.a
  • Franko Matković 2.a
  • Petra Begić 2.d
  • Paolo Markić 2.c (SSŠ Posušje)

 

loading