PRVO MJESTO NAŠEG UČENIKA ANTE PENAVE IZ 1.B NA FEDERALNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE!

 

U subotu 25. ožujka 2023. godine u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko održano je federalno natjecanje iz matematike učenika srednjih škola koji nastavu izvode na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu. Učenici naše škole koji su osvojili prvo i drugo mjesto na školskom natjecanju iz matematike (osim Valentina Jukića iz 4.a) sudjelovali su na ovom prestižnom natjecanju u organizaciji Udruge matematičara Ruđera Boškovića. Sudjelovalo je 173 učenika iz 26 škola u pratnji 36 profesora.

Naš učenik Ante Penava iz 1.b osvojio je prvo (1.) mjesto u kategoriji prvog razreda! Iskrene čestitke za izniman uspjeh Anti, ali i Robertu Bakuli iz 3.c koji je zahvaljujući osvojenom broju bodova također ušao u elitno društvo deset učenika, pozvanih da sudjeluju na Matematičkoj olimpijadi BiH u Sarajevu 20. i 21. svibnja na PMF-u. To je ujedno i izlučno natjecanje za 64. Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana od 2. do 13. srpnja 2023. u Japanu! Sretno našim učenicima Anti i Robertu!

Čestitke i profesorici Ani Katarini Bonić koja ih je pripremala i pratila na natjecanje te iskrena zahvala sponzorima puta u Visoko: Foto MIX Video Posušje i Svadbeni salon Viktorija.

„Znanost bez religije je šepava. Religija bez znanosti je slijepa. Najljepše što možemo iskusiti jest ono što je tajanstveno. To je vrutak svake prave umjetnosti i znanosti.”

Albert Einstein

loading