PUTOVANJE I EDUKACIJA – MOŽE!

Nakon dvije godine „novog normalnog“ vratili smo se, srećom, našem starom normalnom i putovanjima koja oduvijek predstavljaju najljepši oblik obrazovanja.

Tako su kraj ove nastavne godine, za njih svakako zahtjevne i izazovne, naši najmlađi učenici „prvaši“, njih 62, obilježili izletom na Humac, u Mogorjelo, Hutovo blato i na srednjovjekovni sajam u Stolac.

Na Humcu nas je dočekao fra Nikola Jurišić, inače naš ponajbolji bivši učenik, proveo nas kroz najstariji muzej u BiH i dao zanimljive informacije o muzeju, crkvi i samostanu na Humcu. Zatim smo posjetili dobro očuvane impozantne rimske iskopine Mogorjelo, gdje su se učenici i profesori odmorili, ručali u restoranu Villa Rustica, ali i uživali u nesvakidašnjoj aktivnosti – jahanju konja. Sljedeća destinacija bila nam je ornitološki raj Hutovo blato koji smo upoznali vozeći se brodicom kroz prekrasne kanale i kratkim obilaskom edukativne šetnice. Vrhunac našeg jednodnevnog izleta zbio se u Stocu, točnije na srednjovjekovnom sajmu Stolačka tarča. Tamo smo upoznali mnoge vitezove i princeze, svjedočili bitkama za obranu kralja i domovine, sudjelovali u radionicama, neki su se okušali u bacanju sjekira i streličarstvu…

U svakom slučaju, bio je ovo intenzivan dan, prepun događaja i doživljaja, vratili smo se poprilično umorni, ali zadovoljni i s novim saznanjima.

Voditelji izleta bili su profesori Renata Čale, Milivoj Granić, Zorana Bešlić, Ankica Gavran i Jasminka Petric.

Posebnu zahvalnost izražavamo već spomenutom fra Nikoli, zatim našem kolegi profesoru Ivici Babiću iz Stoca koji nas je dočekao te upoznao sa sajmom i gradom, i na koncu zahvaljujemo firmi Leda na donaciji 100 boca vode.

loading