UČENICI GfGM-a i SSŠ SUDJELOVALI NA “RACE FOR THE CURE” U SARAJEVU!

Race for the Cure najveći je europski sportski događaj za zdravlje žena. U nedjelju 1.10. 2023. godine održana je 16. po redu Šetnja za ozdravljenje/Race for the Cure ispred Sarajevo City Centra. Naši učenici već tradicionalno sudjeluju na njoj.
U suradnji s Udrugom Narcis iz Širokog Brijega učenici/ce prvog, drugog i trećeg razreda Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje (zanimanje farmaceut) priključili su se ovom humanom događanju. Na putovanje u Sarajevo pratile su ih profesorice Renata Čale, Sanja Crnogorac-Sitarski, Zorana Bešlić i Ana Katarina Bonić te profesorica Katarina Šušnjar i pedagoginja Jasna Miličević iz SSŠ Posušje. Učenici su imali besplatan prijevoz zahvaljujući sponzorstvu Općine Posušje.
Ove godine registrirano je 10.000 građana okupljenih u 261 tim, a prikupljeno je rekordnih 200.000 KM. Novac prikupljen od registracija će se utrošiti za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini, te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti i za druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.
Ova utrka predivan je način slavljenja života i podsjetnika kako svi trebamo brinuti o svom zdravlju a pravovremenom reakcijom i djelovanjem povećava se mogućnost ozdravljenja.

“Vodite računa o svom tijelu. To je jedino mjesto gdje možete živjeti.” Jim Rohn

loading