UČENICI GIMNAZIJE NA MANIFESTACIJI „BOŽIĆ U POSUŠJU“

Ove godine smo se uključili na manifestaciju „Božić u Posušju“ na malo drugačiji način. Vijeće učenika je s pedagoginjom Josipom Kondža pripremilo edukativno-kreativne radionice za djecu vrtićke i mlađe osnovnoškolske dobi a, kako je planirano po programu „Božića u Posušju“, odrađene su 21.12.2022. godine s početkom u 18 sati. U radionice su, pored Vijećnika, bili uključeni i drugi učenici koji su željeli sudjelovati kao animatori u radionicama. Ovu aktivnost zamislili smo kao međugeneracijsko druženje i zajedničko učenje „malih i velikih“ u duhu Božića.

RADILICE-GRADILICE su s djecom pravile predmete od papira motivirane Božićem. Učenice Jelena Čamber 3.b, Marta Drinovac 1.c, Lana Grubišić 2.a i Sara Protrka 1.b su, zahvaljujući odličnoj poduci prof. Martine Tomić u izradi predmeta od papira, djecu naučile praviti božićna drvca i kutijice za slatkiše.

U radionici PRIPOVIJEDANJE BIBLIJSKIH PRIČA animatori Gabrijela Begić 2.d, Ana Ćesić (S) 2.a, Jure Filipović 4.c, Matea Leko 3.a, Petra Ripić 2.a i Leona Senjak 2.c su kroz pripovijedanje biblijskih priča uz interaktivan pristup poučili djecu da samo ljubav, dobrota i ljudskost donose radost i mir u naše domove.

U ekipi za igru na otvorenom „GLAZBENE STOLICE“ okupile su se sljedeće učenice: Lucija Bago 2.c, Ana Bešlić 3.c, Tihana Galić 4.b, Marijana Grabovac 3.c, Klara Grubišić 1.a, Slavica Penava 4.c, Petra Protrka 4.a i Ana Širić 4.a. Igra je bila napeta do kraja uz rješavanje pitalica i izazova koje su naše učenice pripremile za maliće.

Potreban materijal za odrađivanje radionica osigurala je uprava škole, a odaziv djece i njihove reakcije na radonice bile su iznad očekivanja. Nadamo se ponovnom susretu dogodine na istom mjestu i u isto vrijeme na radost i zadovoljstvo „velikih i malih“!

 

loading