UČENICI SREDNJIH ŠKOLA OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

U srijedu 16. studenoga 2022. godine posuške srednje škole u velikoj sportskoj dvorani su prigodnim programom obilježile svoj dan, Dan srednjoškolaca, a u organizaciji Vijeća učenika srednjih škola pod vodstvom predsjednica Petre Protrka 4.a (GfGM) i Mateje Oreč 4.m (SSŠ).

Inače, Dan srednjoškolaca obilježava se 17. studenoga u spomen na mirne prosvjede praških studenata i srednjoškolaca protiv nacističke okupacije svoje zemlje koji su zbog toga odvedeni u koncentracijske logore, a devet učenika i profesora je ubijeno. Zbog tehničkih i organizacijskih okolnosti učenici su ga proslavili 16. studenoga, na Dan tolerancije.

GfGM i SSŠ sedmi put obilježavaju Dan srednjoškolaca s kratkom stankom od jedne školske godine zbog svima već poznatih razloga. Na ovom događanju učenici se zabave natječući se u kvizu općeg znanja, vuči konopa, utrci u kolicima, jedenju krafni, a najnapetiju završnu notu daje nogometni derbi između posuških srednjih škola.

Na početku programa voditeljice Lana Ramljak 2.d (GfGM) i Iva Bešlić  4.m (SSŠ) pozdravili su sve nazočne i zahvalili svima koji su pripomogli da se manifestacija održi.

Prije natjecateljskog dijela dodijeljene su pohvalnice učenicima Gimnazije koji su prošle školske godine imali odličan uspjeh s prosjekom 5.0 i uzorno vladanje, a jedan izniman matematičar naše škole dobio je i nagradu za osvojeno drugo mjesto u kategoriji drugog razreda na federalnom natjecanju iz matematike. Pohvaljeni su: Anamarija Landeka 1.a, Mila Jakovljević 1.c, Emanuela Karamatić 1.d, Matea Begić 2.b, Jelena Čamber 2.b, Robert Bakula 2.c (pohvaljen i nagrađen), Ana Filipović 2.c, Viktoria Jurišić 2.c, Jelena Bakula 3.a, Adama Galić 3.c, Ana Milas 3.c, Marija Oreč 3.c, Slavica Penava 3.c, Jerko Zlopaša 4.a, Petra Landeka 4.b i Sara Rezo 4.b. Čestitamo izvrsnicima a posebna pohvala nagrađenom Robertu Bakuli!

U prvoj igri kviz općeg znanja do završnice su stigla tri maturantska odjela GfGM-a. Konačnu pobjedu odnio je 4.c (Iva Čamber i Ana Milas), drugo mjesto pripalo je 4.a (Matej Hrkać i Šimun Jukić) i treće mjesto 4.b (Anđela Bešlić i Josipa Brekalo).

U vuči konopa pobijedile su učenice 3.a (SSŠ) Lana Petra Bašić, Valentina Bešlić, Martina Čamber, Petra Galić i Anamarija Mandurić, a među momcima su najbolji bili učenici 3.n (SSŠ) Marko Lebo, Jozo Pavković, Petar Šarić, David Šimić i Ivan Širić.

Pobjednice uzbudljive utrke u kolicima su učenice 4.a (GfGM) Daniela Jukić i Jelena Petrović.

U jedenju krafni najbržim i najspretnijim pokazao se učenik Karlo Šimić 3.n (SSŠ).

Za kraj su se u nogometnom derbiju našle ekipe GfGM-a i SSŠ. Palo je dosta golova, završilo je neriješeno (6:6), a gimnazija se izborila za pobjedu na penale (0:2). Strijelci su bili Šimun Jukić 4.a i Branimir Oreč 4.c. Korektno suđenje odradili su Ante Budimir 3.a (GfGM) i Jozo Pavković 3.n (SSŠ).

Čestitke svim sudionicima igara, a pobjednicima posebne pohvale za izvrsnost i borbenost!

Rekvizite i prigodne nagrade za ponajbolje učenike u igrama osigurali su sponzori: tiskara ZNT d.o.o., Atelier Jukić, prodajni centri Oli i Divna, knjižara Livre, pekara Smiley, tvrtka Meggle, kozmetičarke Maja Ćesić i Katarina Protrka te grill Brzogriz. Veliko hvala na pokazanom senzibilitetu prema našim srednjoškolcima!

Cijeli program fotografijom su zabilježile učenice Gimnazije Emanuela Karamatić 2.d, Ana Landeka 2.a, Lana Pavković 1.d, Nikolina Suton 2.d i Tea Vlašić  2.c, a za glazbenu podlogu na manifestaciji pobrinuo se DJ Sven Bago 2.d (SSŠ)

Ovaj put zaista nije nedostajalo dobre zabave, smijeha i veselja pa se radujemo sljedećem susretu dogodine!

loading