ŽUPANIJSKE SPORTSKE IGRE U ŠIROKOM BRIJEGU

U Širokom Brijegu je 29. travnja 2024. godine održan prvi dio 23. županijskih sportskih igara osnovnih i srednjih škola ŽZH. Više od 650 učenika natjecalo se u ekipnim sportovima: nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu i šahu. U utorak 7. svibnja 2024. godine na stadionu Babovac u Ljubuškom održat će se drugi dio natjecanja, odnosno atletske igre.

Općinu Posušje su iz GfGM-a predstavljale ekipe za stolni tenis, odbojku (Ž) i šah koje su svoje mjesto na županijskim igrama izborile na općinskom, međuškolskom natjecanju održanom 25. i 27. ožujka.

Na početku programa prisutne je pozdravila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Daniela Perić, gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević te ravnatelj Prve osnovne škole Široki Brijeg Miroslav Hrkać te fra Franjo Ćorić, župni vikar iz Širokoga Brijega.

Čestitke svima na sportskom duhu, a posebne pohvale upućujemo našoj šahovskoj ekipi koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji srednjih škola. Srebrne šahovske poteze za GfGM Posušje povukli su Sanja Đerek iz 4.a, Lukas Čale iz 2.a i Ante Penava iz 2.b – bravo za naše šahiste!

„Tjelesna kondicija nije samo jedan od najvažnijih ključeva za zdravo tijelo, to je temelj dinamične i kreativne intelektualne aktivnosti.” John F. Kennedy

 

loading