Božićna humanitarna akcija Vijeća učenika „Jedan slatkiš – jedno dijete“

Svaki put kada izmamimo iskren osmijeh na licu čovjeka pored sebe, nastaje Božić. S tom mišlju Vijećnici Gimnazije već godinama organiziraju akciju „Jedan slatkiš – jedno dijete“. Predstavnici Vijeća učenika prikupe od učenika u svome razrednom odjelu simboličan novčani iznos te od prikupljenog iznosa svih odjela kupe slatkiše za najmlađe, ali i one starije – jer radost darivanja i primanja namijenjena je svima; srce djeteta možemo lijepom gestom probuditi u svakom čovjeku.

Ove godine Vijeće učenika darivalo je štićenike Udruge osoba s invaliditetom Općine Posušje i Odjel djece s poteškoćama u razvoju – osnovna i srednja škola Posušje. U ime VU, Udrugu osoba s invaliditetom posjetile su Ana Lucija Bakula, Ana-Marija Ćesić, Lucija Penava i Petra Protrka u pratnji našeg ravnatelja profesora Ante Jukića. Odjel djece s poteškoćama u razvoju posjetile su učenice Matea Pavković, Petra Protrka i Iva Soldo.

S nadom da smo barem malo uljepšali vrijeme došašća našim dragim sumještanima, svima želimo čestit, miran i u srcu radostan Božić!

loading