FILOZOFSKI CAFÉ U NAŠOJ ŠKOLI

Svjetski dan filozofije međunarodna je manifestacija koju je 2002. godine pokrenuo UNESCO-ov Ured za filozofiju. Obilježava se svakog trećeg četvrtka u studenome.

Tim povodom prof. Sanja Crnogorac-Sitarski je 17. studenoga 2022. godine u školskom prostoru organizirala filozofski café s učenicima, kolegama profesorima i svima koji vole raspravljati o aktualnim, društveno relevantnim temama s naglaskom na njihovu (ne)etičnost. Cilj caféa je iznošenje mišljenja, potkrijepljenih objektivnim argumentima, poštivanje i prihvaćanje drugačijeg promišljanja i razvijanje kritičkog stava prema bitnim ljudskim pitanjima. Tema ovogodišnjeg filozofskog caféa naslovljena je „Čovjek budućnosti“, a učenici su najviše raspravljali o robotici, alternativnim izvorima energije, budućim profesijama te mogućim promjenama u tom području.

Rasprava je bila konstruktivna, čulo se puno zanimljivih razmišljanja, a ovaj vid rasprave učenicima se svidio pa se začela ideja češćih organiziranja ovakvih događanja.

Kako bismo stvorili što autentičniji dojam caféa osigurana je i okrepa – škola je osigurala grickalice i čaj za sudionike, a tvrtka Meggle d.o.o. Posušje opskrbila nas je ukusnom Meggle kavom na čemu iskreno zahvaljujemo!

loading