GARAŽNA PRODAJA U ORGANIZACIJI VIJEĆA UČENIKA GFGM-A

Vijeće učenika Gimnazije fra Grge Martića Posušje organiziralo je garažnu prodaju 31.ožujka 2017. godine u 12:00 sati na Trgu hrvatskih branitelja. U projektu su sudjelovali učenici Gimnazije te Srednje strukovne škole Posušje. Učenici su donijeli za prodaju osobne, drage predmete kao što su plišane igračke, knjige, CD-i, DVD-i, ukrasne kutijice i slično; učenici zanimanja kuhar prodavali su svježe pripremljene kanapee i slične delicije; klesari su izradili križeve i zdjele za ovu prigodu; kod frizera se mogla napraviti frizura za nadolazeći vikend. Cijelo događanje su uljepšali su Ivan Petrović, 3.a i Stipe Penava, 4.b koji su se pobrinuli za razglas te fotografi Anđela Anić, 3.c i Petar Lončar, 2.b. Svakako pozdravljamo ovakav vid suradnje srednjih škola na dobrobit svih učenika i njihovih profesora.

Iako su i ranije organizirane garažne prodaje s humanom svrhom, ova je posebna jer su članovi Vijeća učenika pod vodstvom ažurne Darije Čorluka iz 4.d došli na odličnu ideju kako će od prikupljenog novca obnoviti knjižnični fond prijeko potrebnim lektirnim naslovima i literaturom za državnu maturu u Hrvatskoj. Na njihovu molbu prof. Marija Vučić je, nakon pregleda dostupne lektirne građe u školskoj knjižnici, napravila popis nužnih naslova koje bi knjižnica trebala imati.

Cijeli projekt medijski su nesebično popratili Radio Posušje i Radio Plus, danima najavljujući ovaj hvale vrijedan događaj, televizijska kuća FTV pratila je organizaciju tijekom priprema i samog održavanja garažne prodaje, a preko mreSVUBiH-a našu Dariu kontaktirao je portal www.bljesak.info kako bi podijelili ovu priču sa svojim čitateljima.

Ne uključujući sponzore, od prodaje predmeta, hrane i usluga srednjoškolaca, prikupljeno je 632,20 KM. Ako tome pridodamo 1260,00 KM, dobivenih od sponzora, za nabavu knjiga na raspolaganju je dojmljivih 1892,20 KM.

Predsjednica Vijeća učenika je, u ime svih suradnika, izrazila zahvalnost upravi škole na podršci te svim ljudima dobre volje, koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnom provođenju projekta, čime će se srednjoškolcima olakšati put do željenog lektirnog naslova, što je i bio krajnji cilj organizatora garažne prodaje.

Naravno, poseban spomen i zahvalu zaslužuju sponzori bez kojih se projekt ne bi uspješno mogao ni provesti: PC Oli, PC Divna, STR Ivka, Planet d.o.o. Posušje, Pikić staklo d.o.o. Posušje, Smiley Posušje,  Miviko d.o.o., Lon-Commerce d.o.o. i Svadbeni salon Bagušić.

Slike

loading