Radna tribina članova vijeća učenika s predstavnicima udruge UGP-a Posušje

Dana 24. listopada 2014. godine je u vijećnici Općine Posušje u sklopu projekta Poduzetničko učenje, a na inicijativu projektnog tima Gimnazije, održan  okrugli stol na temu poduzetništva i European SME Weeka. Na događaju su sudjelovali članovi Udruge gospodarstvenika Posušje, predstavnici Službe za gospodarstvo Općine Posušje, članovi Vijeća učenika Gimnazije i profesorice Jasminka Petric i Josipa Kondža.

Na početku je tajnik Udruge gospodarstvenika gosp. Stjepan Bago predstavio Udrugu gospodarstvenika i skrenuo pozornost na statističke podatke o broju nezaposlenih u našoj općini, suficitarnim i deficitarnim zanimanjima te nakon toga otvorio raspravu na temu razvoja poduzetništva u našoj općini. Naši učenici su pitali uspješne gospodarstvenike Posušja o njihovim iskustvima i poteškoćama u pokretanju poslova, o stanju na tržištu prije i danas, poduzetničkom okruženju i poslovnim idejama koje smatraju perspektivnima, koliko lokalna vlast podupire poslovanje posuških poduzetnika i sl.

Predstavnici Općine su govorili o započetim projektima, kratkoročnim i dugoročnim planovima, tijeku realizacije projekta Gospodarske zone, te su iznijeli svoje viđenje trenutne i buduće suradnje s posuškim gospodarstvenicima.

Predsjednica Vijeća učenika GFGM-a Anamarija Begić predstavila je nazočnima European SME Week (Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva), a njezino izlaganje su posuški poduzetnici ocijenili kao izuzetno korisno i zanimljivo, pogotovo zbog činjenice da ranije nisu bili upoznati s time.

Učenici su na kraju izrazili zadovoljstvo inovativnim i konstruktivnim idejama naših gospodarstvenika te ponuđenim sugestijama vezanim uz njihovo daljnje školovanje, odnosno odabir fakulteta/zanimanja. Svi sudionici su izrazili volju i želju za ponovnim susretom s ciljem daljnje suradnje između Škole, Udruge gospodarstvenika i Općine. Nadamo se da će se sljedeći susret dogoditi vrlo brzo jer imamo perspektivne i poduzetne mlade ljude, samo im treba pružiti podršku i pomoć u ostvarenju njihovih ideja i planova…

loading