SEKCIJA VOCABULA UKLJUČENA U PROGRAM LET’S READ!

Pozivu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na sudjelovanje u programu Let’s read/Čitajmo koji se organizira za srednjoškolce u okviru predmeta Engleski jezik širom BiH odazvalo se 35 članova sekcije Vocabula iz naše škole. Odabrana knjiga za ovaj program je The House on Mango Street, autorice Sandre Cisneros. Knjiga se smatra modernim klasikom Chicago književnosti i predmet je brojnih akademskih publikacija.

Cilj programa Let’s read/Čitajmo je otvoriti temu među učenicima srednjih škola o pitanjima koja su bitna za tinejdžere, kako u BiH tako i u SAD-u, čitajući roman The House on Mango Street, koji se u većini srednjih škola u Americi koristi kao obvezno štivo. Nakon prijave naše škole, dostavljen je traženi broj primjeraka knjiga kao i upute i materijali za učenike i profesore, pripremljeni od strane profesora sa Sveučilišta u Texasu. Program i predviđene aktivnosti u studenom i prosincu tekuće školske godine planirani su za čitanje knjige i vođenje rasprava na teme ponuđene u knjizi. Prva takva održana je 29. studenoga 2022. u prostorijama naše škole.

Inače, sekcija Vocabula i ove godine neumorno radi koliko to vremenski i prostorni uvjeti škole dozvoljavaju. Članovi sekcije su pretražili brojne virtualne police na mrežnim odredištima u potrazi za e-knjigama i uvrstili ih u svoju kolekciju pročitanih lektirnih djela na engleskom jeziku. Poštujući zadane kriterije voditelja sekcije Vocabula, članovi male zajednice čitatelja knjiga iz pročitanih lektirnih naslova izdvajaju najinspirativnije citate, kreiraju zanimljive poveznice s originalnim fotografijama iz školskog okruženja i uče raditi na digitalnim alatima. Inače, ovom aktivnošću koordinira jedna od voditeljica sekcije prof. Renata Čale.

Bavimo se ozbiljnim intelektualnim radom, pokušavamo vratiti staru slavu čitanju i uživamo u ovoj, za našu školu, novoj aktivnosti!

 

loading