ANTE PENAVA IZ 2.B I ROBERT BAKULA IZ 4.B POSTIGLI IZNIMAN USPJEH NA NATJECANJU IZ MATEMATIKE!

U Posušju je u subotu 23. ožujka 2024. godine održano Federalno natjecanje iz matematike za učenike srednjih škola koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu. Natjecanje tradicionalno organizira Udruga matematičara Ruđer Bošković. Gimnazija fra Grge Martića Posušje bila je domaćin ovog 29. po redu matematičkog natjecanja.

Naši učenici Ante Penava 2.b i Robert Bakula 4.c osvojili su prvo i drugo mjesto – preciznije, Ante je zasjeo na tron u kategoriji natjecanja za drugi (2.) razred srednje škole, a Robert je zauzeo odlično drugo mjesto za kategoriju završnog razreda srednje škole. Njihov uspjeh je izniman, najiskrenije čestitke za ovaj matematički pothvat! Inače, sudjelovala su 204 učenika koji su u pratnji profesora/ca matematike pristizali u Posušje u ranim jutarnjim satima.

Ravnatelj Ante Jukić svečano je otvorio natjecanje te zahvalio Općini Posušje na podršci u organizaciji ovog natjecanja kao i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli. Načelnik Ante Begić iskazao je zadovoljstvo što se ovogodišnje federalno natjecanje iz matematike održava u Posušju te na mogućnosti da pruži podršku učenicima i njihovim profesorima, poželjevši svima uspjeh. Otvaranju je prisustvovao i predsjednik Općinskog vijeća Mario Knezović. Na kraju je prisutne pozdravio Marinko Antunović, predsjednik Udruge matematičara Ruđer Bošković, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez sponzora koji su, između ostalog, osigurali i nagrade za pobjednike: Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, Ministarstva obrazovanja ZHŽ, HBŽ i PŽ, Ured predsjednice FBiH, Općina Posušje, Općina Žepče, Lukas TP Nakić d.o.o. Sarajevo, Yuca d.o.o. Žepče, K-projekt d.o.o. Žepče i Eagletechnology d.o.o. Žepče.

I konačno, spomenimo sve one koji su pomogli u samoj pripremi i organizaciji događanja.

Članice medijske sekcije revno su fotografirale i snimale sve zanimljive trenutke natjecanja, a njihov uradak možete popratiti na službenoj facebook stranici škole Grgur Posuški. To su: Luna Šego 3.a, Gabrijela Begić 3.d, Ana Landeka 3.a, Lucija Bago 3.c. Kako bi sve proteklo u redu pobrinuli su se i koordinatori: David Širić 3.b, Lana Grubišić 3.a, Marija Protrka 3.b, Nikolina Suton 3.d, Matija Martić 4.b, Ivana Begić 4.b, Josipa Begić 4.b, Jelena Protrka 4.b, Meri Penava 4.b, Petra Bešlić 4.b te voditeljice programa Leona Senjak 3.c i Lea Pirić 3.c.

Najveće zasluge pripadaju našim profesorima matematike za ovaj poseban dan u školi: Ani Katarini Bonić, Anti Zlopaši i Magdaleni Bešlić. Zajedno s njima zahvaljujemo profesoru Ivici Budimiru, voditeljici smjene profesorici Sanji Crnogorac-Sitarski i ravnatelju Anti Jukiću.

Čestitke nagrađenima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali!

 

loading