DANI KRUHA 2022./2023.

Jedanaesta po redu manifestacija Dana kruha u našoj školi održana je u petak 28. listopada 2022. godine. Kao i dosadašnjih godina, na događanju su se predstavili gimnazijski maturanti s izložbenim stolovima starina i tradicionalnih hercegovačkih delicija te su okušali svoje fizičke i mentalne snage kroz više tradicionalnih sportova. Koordinatorice manifestacije su profesorice Renata Čale i Jasminka Petric.

Nakon govora dobrodošlice ravnatelja Ante Jukića i fra Robertovog blagoslova svih prisutnih i izložene domaće hrane, započeo je sportsko-zabavni dio programa.

Za vrijeme natjecanja u pet sportskih disciplina, Povjerenstvo sastavljeno od profesora (Zorana Bešlić, Milivoj Granić, Josipa Kondža, Josip Raič i Slaven Žužul) obilazilo je bogate izložbene stolove koje su odlično prezentirali učenici maturantskih odjela: Jelena Bakula i Krešimir Čamber stol 4.a, Anđela Bešlić i Krešimir Čamber stol 4.b i Jure Filipović i Iva Čamber stol 4.c.

Suci u pet sportskih disciplina Ivan Leko i Ivan Polić iz 3.a profesionalno su odradili svoj posao, a konačni pobjednici po disciplinama su:

  1. Potezanje konopa – a (M): Šimun Jukić, Valentin Jukić, Matej Hrkać i Matej Bešlić; 4.a (Ž): Petra Kovač, Petra Protrka, Josipa Bašić, Daniela Jukić, Marija Crnogorac i Petra Miloš.
  1.  „Posuška alka“ – 4.a (M): Šimun Jukić kao ađutant i Valentin Jukić kao alkar; 4.c (Ž): Slavica Tomić kao ađutantica i Antonija Pavković kao alkarica.
  2. Potezanje klipa – 4.a (M) – Šimun Jukić
  1. Utrka u ararima – c (M) – Jure Filipović i 4.a (Ž) – Lana Ćesić
  1. Obaranje ruke – 4.a (M) – Matej Bešlić; 4.a (Ž) – Petra Protrka

Za najbolji od najboljih izložbenih stolova proglašen je stol 4.c odjela. Od vizualnog dojma preko opremljenosti starinama do vrhunski pripremljene tradicionalne hrane i besprijekorne prezentacije, Povjerenstvo nije imalo nikakvih zamjerki za ovaj stol, iako su im po svim kategorijama za petama bili 4.a i 4.b.

Najiskrenije čestitke prvenstveno pobjednicima, svim natjecateljima, predstavljačima izložbenih stolova i svima koji su pomogli kako bi se manifestacija profesionalno odradila. Pobjednici su nagrađeni ručno izrađenim medaljama izrađenim u sklopu likovne sekcije koju  vodi prof. Martina Tomić.

Za kraj, nabrojimo sve one koji su pomogli da se ova manifestacija odradi:

Voditeljice Matea Leko iz 3.a i Martina Bešlić iz 3.c glatko su provele prisutne kroz program manifestacije; Vijeće učenika pružilo je tehničku podršku cijelom događanju, a ulogu redara imali su cure i dečki iz više gimnazijskih odjela, posebna pohvala Anti Budimiru iz 3.a koji je koordinirao rekvizitere i redare; potom fotografkinje Ana Landeka i Mihaela Milas iz 2.a, Ana Mitar iz 2.c i Gabrijela Begić iz 2.d zabilježile su sva važna zbivanja na manifestaciji; novinarsku ulogu imale su Marta Drinovac iz 1.c i Jelena Čamber iz 3.b; razrednice Sanja Crnogorac-Sitarski (4.a), Nikolina Budimir (4.b) i Senka Karačić (4.c) maksimalno su podržavale i hrabrile učenike svojih odjela; školski DJ Luka Penava iz 3.c bez greške je birao glazbenu podlogu tijekom cijelog programa.

Zahvaljujemo i HPD-u Pločno na posudbi konopa i Mati Lončaru na posudbi alke. Posebno hvala roditeljima i rodbini maturanata koji su uložili trud i pripremili ukusne tradicionalne specijalitete te posudili starinske eksponate za izložbene stolove.

Vidimo se dogodine!

loading