ŠKOLSKO NATJECANJE „DANI HRVATSKOG JEZIKA“

U utorak 26. ožujka 2024. godine održano je školsko natjecanje Dani hrvatskog jezika na kojem su odabrani najbolji pisani rad i najbolji recitator koji će predstavljati našu školu na županijskom natjecanju 12. travnja 2024. godine u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude.

Stručno povjerenstvo činile su profesorice hrvatskog jezika Jasminka Petric, Marija Vučić, Lolita Bakula i Ivana Čamber te imale zadatak odabrati ponajbolje, a to su Jelena Pavković iz 1.c za najbolji pisani rad na temu „Od djetinjstva do zrelosti“ i Gabrijela Begić iz 3.d kao recitatorica pjesme „Utjeha kose“ A.G. Matoša. Drugo mjesto u kategoriji najboljeg pisanog rada osvojila je Sanja Đerek iz 4.a, a treće Marija Kovač iz 1.a. Za drugu najbolju recitatoricu odabrana je Ivana Čamber iz 1.b, a treće mjesto u ovoj kategoriji zauzeo je dvojac Ivan Polić i Lucija Biško iz 4.a.

Dane hrvatskog jezika organizira Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, a svrha natjecanja je afirmirati postignuća u pismenosti i poznavanju hrvatskog jezika, svijest o njegovom značenju te sklonost, nadarenost i mogućnosti predstavljanja vlastitih sposobnosti.

Čestitke svim laueratima, a posebno Jeleni i Gabrijeli kojima želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!

„On zvuči i psiče, teče gradu i k selu,

Kroz zlato njiva, zelenilo paše;

Na vatru nalik lije svjetlost vrelu

U sve nam sude, čuture i čaše.“

Vladimir Nazor, O jeziku

loading